Cikgu Suraya Punya Cerita.

“Ah’ Kenapa jiwa aku resah hari ini” Kata yang keluar daripada hati kecil Cikgu Suraya. Hidup sehari-hari di pedalaman dalam mendidik anak bangsa menjadikan hati Cikgu Suraya lebih tabah. Pelbagai dugaan yang ditempuhi dan kadang kali dugaan yang datang membuatkan dirinya ingin mengundurkan diri daripada tugas yang dipikul sebagai guru.

Aku dah tiada idea la nak teruskan cerita Cikgu Suraya ni. Hehe itu cerita rekaan semata-mata tiada berkaitan dengan yang hidup atau mati. Jika terdapat persamaan cerita dan watak ia hanyalah kebetulan. Hehe

Semalam aku ke web inventory melihat keyword cikgu yang sering dicari menggunnakan enjin carian. Yang terbanyak sekali ialah “Cikgu Suraya”. Aku pun tidak tahu mengapa. Tetapi apabila aku mengooglekan perkataan ini ia menunjukkan keputusan kepada web-web yang berunsur lucah.

Jadi untuk menarik perhatian pencari keyword Cikgu Suraya aku. Sengaja memasukkan keyword Cikgu Suraya.

Semua keyword “cikgu” yang ada pada overture adalah berunsur negatif iaitu berkaitan dengan sex. Jadi kepada ibu bapa beri perhatian kepada anak-anak anda di dalam penggunaan internet di rumah.

Kepada pelajar yang masuk membaca blog ini dengan menggunakan perkataan “cikgu suraya” jauhilah memasuki web yang berunsur lucah. Ingat bahawa ibu bapa anda boleh mengesan laman-laman web yang anda lawati.

Perhatian kepada ibu bapa anda boleh mengesan dengan web yang dicari dan dilawati oleh anak-anak anda. Caranya ialah buka enjin pencari yahoo.com, google.com atau enjin pencari yang disediakan di toollbar. Jika anda mengetahui apa enjin pencari yang biasa digunakan oleh anak anda ia adalah lebih memudahkan.

Kemudian cuba masukkan huruf perkataan yang terbabit. Contoh cikgu bermula dengan “c” taipkan “c” dengan sendiri perkataan yang bermula daripada “c” akan keluar. Perkataan yang keluar adalah perkataan yang digunakan oleh anak anda atau sesiapa sahaja yang pernah menggunakan komputer anda. Seperti gambar di bawah:-

keyword

Anda juga boleh melihat di internet explore yang digunakan di bahagian history. Di sini tersimpan data-data tapak laman web yang dilawati.

Awasilah anak-anak anda daripada terdedah dengan benda-benda yang negatif. Inilah kesan yang perlu kita sama-sama tangani di era dunia tanpa sempadan.

33 thoughts on “Cikgu Suraya Punya Cerita.

  1. aku

    hmm.. cite betul tu kira cite xxx lah ye.. hmmm.. sapa la ye cikgu suraya tu.. aku nak main key cikgu suraya nilah.. kasik sedap-sedap sikit.. apa lagi mau taruk ek.. hmm..

  2. Pingback: Esprit De Corps » Blog Archive » Cikgu Suraya

  3. Pingback: AffuanRamzai.com » Blog Archive » cikgu suraya punya penangan

  4. Pingback: syamsulariff.com » Archive » Cikgu Suraya true story

  5. abdfatah

    kalo tak silap saya maizul ada cerita pasal perkataan cikgu di salahgunakan. dan inilah masanya untuk kita semua menjauhktenggelamkan perkataan yang sinonim tersebut kepada yang lebih bermanfaat. tak gitu maizul?

  6. Pingback: cari cikgu suraya ke?

  7. sharizal Post author

    Eh sapa pn boleh komen kat sini. Sesiapa sahaja diundang ke blog ni untuk berkongsi ilmu. Saya baru cek email n baru tahu yang ada komen. Minta maaf yer.. :)

    Kerana menunggu

  8. abdfatah

    laaaa jadi banyak benggitu pulak dah… oh maaf sekali lagi dari saya lantaran terbuat komen bertalu2 sedemikian rupa…. takper laa asalkan terselamat dari spamming yang entah apa-apa. kena jaga dari spamm…

  9. azzahra

    aik bio beno…cite cikgu suraya ni..ke rekaan semata2.bunyi mcm real tp mintak dijauhkan. ni menjatuhkan martabat guru ni…aiseh

  10. Pingback: MDZakri.com » Blog Archive » My Cikgu Suraya rangking in Google

  11. papajahat

    ilmu utk dimanfaat..hehehe

    anak2, ni abah ajar cemana nak hapuskan bukti

    1-klik “tools” kat toolbar.
    2-pilih “clear private data” atau sort cut nya ” – (ctrl+shift+delete)
    3-pilih apa yg patut – (browsing history, saved form and search history,cache and authenticated sessions) most recommended..

    all d best anak2..ini penghapusan bukti tahap lowest level,kalo kantoi gak abah update level yang berikutnya..

    hehehe

    -papa jahat-

  12. matnez

    salam..ala nk padam search list 2 bkn susah pn..kpda yg pandai, gunakan untuk manfaat..yg xtau..xyah la belajar klu niat xbetul..hahaha..aku ni pn cikgu gk..

Leave a Reply