Cikgu Suraya Punya Cerita.

“Ah’ Kenapa jiwa aku resah hari ini” Kata yang keluar daripada hati kecil Cikgu Suraya. Hidup sehari-hari di pedalaman dalam mendidik anak bangsa menjadikan hati Cikgu Suraya lebih tabah. Pelbagai dugaan yang ditempuhi dan kadang kali dugaan yang datang membuatkan dirinya ingin mengundurkan diri daripada tugas yang dipikul sebagai guru.

Aku dah tiada idea la nak teruskan cerita Cikgu Suraya ni. Hehe itu cerita rekaan semata-mata tiada berkaitan dengan yang hidup atau mati. Jika terdapat persamaan cerita dan watak ia hanyalah kebetulan. Hehe

Semalam aku ke web inventory melihat keyword cikgu yang sering dicari menggunnakan enjin carian. Yang terbanyak sekali ialah “Cikgu Suraya”. Aku pun tidak tahu mengapa. Tetapi apabila aku mengooglekan perkataan ini ia menunjukkan keputusan kepada web-web yang berunsur lucah.

Jadi untuk menarik perhatian pencari keyword Cikgu Suraya aku. Sengaja memasukkan keyword Cikgu Suraya.

Semua keyword “cikgu” yang ada pada overture adalah berunsur negatif iaitu berkaitan dengan sex. Jadi kepada ibu bapa beri perhatian kepada anak-anak anda di dalam penggunaan internet di rumah.

Kepada pelajar yang masuk membaca blog ini dengan menggunakan perkataan “cikgu suraya” jauhilah memasuki web yang berunsur lucah. Ingat bahawa ibu bapa anda boleh mengesan laman-laman web yang anda lawati.

Perhatian kepada ibu bapa anda boleh mengesan dengan web yang dicari dan dilawati oleh anak-anak anda. Caranya ialah buka enjin pencari yahoo.com, google.com atau enjin pencari yang disediakan di toollbar. Jika anda mengetahui apa enjin pencari yang biasa digunakan oleh anak anda ia adalah lebih memudahkan.

Kemudian cuba masukkan huruf perkataan yang terbabit. Contoh cikgu bermula dengan “c” taipkan “c” dengan sendiri perkataan yang bermula daripada “c” akan keluar. Perkataan yang keluar adalah perkataan yang digunakan oleh anak anda atau sesiapa sahaja yang pernah menggunakan komputer anda. Seperti gambar di bawah:-

keyword

Anda juga boleh melihat di internet explore yang digunakan di bahagian history. Di sini tersimpan data-data tapak laman web yang dilawati.

Awasilah anak-anak anda daripada terdedah dengan benda-benda yang negatif. Inilah kesan yang perlu kita sama-sama tangani di era dunia tanpa sempadan.

RSS feed | Trackback URI

33 Comments »

Comment by Maizul
2007-07-20 06:40:19

dengar cerita. cerita cikgu suraya tu kisah betul… entah lah.

(Comments wont nest below this level)
Comment by Sharizal
2007-07-20 06:49:12

Uik.. Betul ke Cikgu? mana dapat sumber ni?

 
 
Comment by Fai
2007-07-22 04:32:50

Huhu.. kena buat kerja amal guna SEO cikgu suraya nih..

Skrg ni bdak kecik pun dah pndai dah.. :|

(Comments wont nest below this level)
Comment by Sharizal
2007-07-22 06:25:58

Sekarang budak dah luas pengetahuan.. Tu yang susahnye.. Yela dunia tanpa sempadan. Pengaruh banyak.

 
 
Comment by aku
2007-07-23 14:53:37

hmm.. cite betul tu kira cite xxx lah ye.. hmmm.. sapa la ye cikgu suraya tu.. aku nak main key cikgu suraya nilah.. kasik sedap-sedap sikit.. apa lagi mau taruk ek.. hmm..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Sharizal
2007-07-23 15:37:47

Kalau cite yang ada di web semua xxx. Yela la kot..

 
 
Comment by Pakdi
2007-07-24 14:10:34

haha… nak try gak lah …

(Comments wont nest below this level)
Comment by Sharizal
2007-07-24 14:30:54

Hehe..

 
 
2007-08-01 06:02:08

[...] Kredit: Rizal [...]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by affuan
2007-08-01 06:06:19

Hehe. Try jangan x try. Wakaka.

(Comments wont nest below this level)
 
2007-08-01 06:49:35

[...] anak bangsa kita daripada menjumpai laman web takde faedah tu. Aku baca kat blog Pakdi ngan blog Rizal tadi. Ish3. Pandai yer bebudak sekarang. Kepada korang yang telah membaca post aku ni, tolong buat [...]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by affuan
2007-08-01 09:25:58

Huhu. Kenapa komen aku x lepas??

(Comments wont nest below this level)
Comment by sharizal
2007-08-01 10:02:46

Dah lepas dah.. :)

 
 
Comment by vangardx
2007-08-04 05:40:12

olla olla..ape rahsia disebalik cikgu suraya tu..nak tau nak tau..please :p

(Comments wont nest below this level)
 
2007-08-04 07:00:58

[...] aunty suraya, sexy suraya, babyrina, madam suraya etc.) Affuanramzai share his cikgu suraya photo, Sharizalshafei  show to us especially parent how to track back what recent computer user looking for and typed at [...]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by abdfatah
2007-08-05 08:30:12

saya masih tertanya lagi siapakah suraya itu? cikgu suraya mana satu?

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by abdfatah
2007-08-05 08:35:12

kalo tak silap saya maizul ada cerita pasal perkataan cikgu di salahgunakan. dan inilah masanya untuk kita semua menjauhktenggelamkan perkataan yang sinonim tersebut kepada yang lebih bermanfaat. tak gitu maizul?

(Comments wont nest below this level)
 
Pingback by cari cikgu suraya ke?
2007-08-05 08:41:24

[...] Heboh dah cerita pasal cikgu suraya yang menjadi bahan kajian di sekolah. Tapi takper la untuk pengetahuan anda semua di sini ada cerita ekslusif berkenaan cikgu suraya tersebut. [...]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by abdfatah
2007-08-05 09:21:30

kesiannya komen kat sini kena block ke saya punya nih? pengunjung tak diundang ke? alahai….

(Comments wont nest below this level)
Comment by sharizal
2007-08-05 09:54:35

Eh sapa pn boleh komen kat sini. Sesiapa sahaja diundang ke blog ni untuk berkongsi ilmu. Saya baru cek email n baru tahu yang ada komen. Minta maaf yer.. :)

Kerana menunggu

 
 
Comment by abdfatah
2007-08-05 11:13:39

laaaa jadi banyak benggitu pulak dah… oh maaf sekali lagi dari saya lantaran terbuat komen bertalu2 sedemikian rupa…. takper laa asalkan terselamat dari spamming yang entah apa-apa. kena jaga dari spamm…

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by sharizal
2007-08-05 11:20:04

Xpa.. tiada apa yang salah.. :)

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by azzahra
2007-08-14 01:34:46

aik bio beno…cite cikgu suraya ni..ke rekaan semata2.bunyi mcm real tp mintak dijauhkan. ni menjatuhkan martabat guru ni…aiseh

(Comments wont nest below this level)
 
2007-08-15 09:30:41
(Comments wont nest below this level)
 
Comment by abdfatah
2007-09-06 01:39:21

oh cikguku suaraya… di manakah dikau…?

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by khairullah
2007-12-18 02:17:33

hehe..cOwie klo masuk campur..ala,takyah susah PK tentang cikgu 2 g..die just layan nafsu jerk..

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by papajahat
2008-04-25 18:24:09

ilmu utk dimanfaat..hehehe

anak2, ni abah ajar cemana nak hapuskan bukti

1-klik “tools” kat toolbar.
2-pilih “clear private data” atau sort cut nya ” – (ctrl+shift+delete)
3-pilih apa yg patut – (browsing history, saved form and search history,cache and authenticated sessions) most recommended..

all d best anak2..ini penghapusan bukti tahap lowest level,kalo kantoi gak abah update level yang berikutnya..

hehehe

-papa jahat-

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by amieyra
2008-10-17 03:00:27

heeee…gelinya

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by zaf
2008-10-20 09:30:52

u are the best,sy salute…………………………….

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by matnez
2008-10-31 07:53:07

salam..ala nk padam search list 2 bkn susah pn..kpda yg pandai, gunakan untuk manfaat..yg xtau..xyah la belajar klu niat xbetul..hahaha..aku ni pn cikgu gk..

(Comments wont nest below this level)
Comment by sharizal
2008-10-31 08:53:01

w’salam.. Ni mesti cari cikgu suraya gak lepas ke sini.. :)

 
 
Comment by alif haikal
2009-07-21 13:59:25

kesian siapa yang bernama cikgu suraya ye..

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by man
2011-08-01 02:11:33

rekaan ..

(Comments wont nest below this level)
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> in your comment.