Bank Islam Cawangan Ipoh.

Kisah semua bermula daripada cek yang aku masukan ke dalam akaun bank islam. Cek yang diterima daripada amazon.com. Sebenarnya aku memang pelangan tetap Maybank kerana mereka menawarkan perkhidmatan yang bagus walaupun selalu mencekik dulit pelangan.

Pada kebiasaannya cek luar negara aku akan cashkan menggunakan Maybank, tetapi casnya sangat tinggi terasa hilangnya duit kita. Jadi aku mencari alternatif lain dengan membuka akaun bank islam yang mengenakan cas yang murah kepada cek luar negara untuk dijelaskan.

Pada 12/10/2009 cek aku masukan ke Bank Islam Cawangan Ipoh, 16/11/09 aku semak akaun cek masih belum dijelaskan. 12/10/2009-16/11/09 bermakna dah sebulan lebih, aku pun email Bank islam bertanyakan cek luar negara berapa lama tempoh untuk jelas. Terkejut aku dengan jawapan yang di balas. Lihat email di bawah :-

Terkejut aku dengan jawapan yang diberikan. Jawapan ini adalah daripada Head Office Bank Islam dari Kuala Lumpur. Aku pun memberilan maklumat yang diperlukan. Tidak lama kemudian mereka menelefon mengatakan tiada maklumat aku memasukan cek dan diminta menelefon bank cawangan cek dimaksukan.

Aku pun menelefon Bank Islam Cawangan Ipoh, pegawai bank islam cawangan bank Ipoh ini bertanya segala maklumat dan memberitahu akan hubungi aku kembali. Tetapi hampeh! tiada apa panggilan pun. Hari selasa aku pula menelefon, dah la payah hendak telefon tanya berapa lama cek luar negara baru boleh jelas jawapan yang diterima lagi terkejut, 3 bulan encik. Aku pun tidak banyak soal, ok je la jawapan aku.

Semalam aku semak lagi akuan tiada lagi duit masuk. Jadi menelefon lagi sekali bank islam dan memberikan segala butir mereka perlulkan. Pegawai tersebut beritahu 3 bulan baru jelas, aku memberitahu hampir hendak tiga bulan dah saya masukan cek ini. Dia berjanji akan menelefon. Seperti dijanjikan, pada petang semalam bank islam call mengatakan cek masih belum jelas. Malas aku hendak menjawab. Aku cakap ok je kerana aku rasa cek aku ini mereka tidak dihantar pun ke bank cek tersebut dikeluarkan. Aku berpandangan begini berhubung email aku yang dibalas oleh amazon.com

Since this check was sent to you more than 90 days ago, it’s now expired, and we’ll be happy to send you a new one. Please mail your check, along with a request to have it reprinted, to our Accounts Payable department. Once they get the expired check back, they’ll mail you a new one. Here’s the address:”

Amazon.com
Attn: Accounts Payable – Associates
P.O. Box 80387
Seattle, WA 98108-0387
USA

As always, please feel free to contact us should you have future questions or comments. If you need to contact us back, you can do so by using the secure form at the following specialized link to ensure we receive your next message:

http://affiliate-program.amazon.com/gp/associates/contact/

Thank you for your continued interest in the Associates Program.

Did we answer your question?

If yes, please click here:

http://www.amazon.com/rsvp-y?c=chefgvth3285787738

If not, please click here:

http://www.amazon.com/rsvp-n?c=chefgvth3285787738&q=mtrk&nc2c=1

Please note: this e-mail was sent from an address that cannot accept incoming e-mail.

Best regards,

Dustin M.
Amazon.com Associates Program

Tindakan aku sekarang bersabar dulu, biar ia berada di tangan bank islam sehingga 3 bulan. Jika masih tidak dijelaskan aku akan pergi tuntut dan ini masanya aku sangat-sangat marah.

2 thoughts on “Bank Islam Cawangan Ipoh.

Leave a Reply